Wat te doen in

Vlagtwedde/Westerwolde

Wat te doen in Vlagtwedde / Westerwolde?

Westerwolde bevindt zich in zuidoost Groningen en strekt zich uit van Ter Apel, Sellingen, Vlagtwedde, Bellingwolde, Blijham tot aan Nieuweschans.
Je kan wel stellen dat Westerwolde dé onontdekte parel van Nederland is. Westerwolde staat bekend om haar natuurlijke schoonheid, rijke historie en cultureel erfgoed. Met haar schilderachtige dorpjes, uitgestrekte bossen, kronkelende rivieren en historische bezienswaardigheden is hier ontzettend veel te zien en te beleven. Ontdek de verborgen schatten en laat je verrassen!

Activiteiten in Westerwolde

Westerwolde is een paradijs voor natuurliefhebbers, vakantiegangers, dagrecreanten en iedereen die een leuke dag wil beleven. Verken de prachtige omgeving die je langs idyllische landschappen, pittoreske dorpjes en rustieke boerderijen voeren. Bij Stal Westerwolde kan je terecht voor het huren van elektrische voertuigen als e-choppers, fatbikes, loopbandfietsen en e-kickbikes om Westerwolde om op een ontspannen en duurzame manier de regio actief te beleven. Daarnaast is Westerwolde in 2020 niet voor niets uitgeroepen tot dé wandelgemeente van Nederland. geweldig personeelsfeest samen te stellen.

Activiteiten met kinderen

In Westerwolde zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen aanwezig. Zo heeft Speelplaats Wedderbergen een groot zwemparadijs en speelterrein. Of wat te denken van Dinopark Landgoed Tenaxx in Wedde? Een pretpark met vele dinosaurussen als attractie! Liever de natuur in om de regio te verkennen? Bij Stal Westerwolde kan je terecht voor de huur van een e-chopper of fatbike waar kinderen achterop mee kunnen. Er zijn speciale kinderzitjes beschikbaar voor de allerkleinsten, hoe leuk is dat?!

Kunst en Cultuur

Westerwolde en Vlagtwedde herbergt diverse kunstenaars en culturele evenementen. Denk bijvoorbeeld aan het jaarlijkse evenement Westerwolde Rijgt. Westerwolde Rijgt is een uniek tuin- en kunstevenement dat jaarlijks in de 2e helft van juni in Zuidoost-Groningen wordt gehouden. Twintig prachtige tuinen en bijzondere locaties openen hun tuinhek, poort of deur om bezoekers gastvrij te ontvangen.

Daarnaast wordt “De Slag om Bourtange” ieder jaar georganiseerd in Vesting Bourtange. Tijdens dit evenement kan je ervaren hoe het leven zich vroeger afspeelde en worden er gevechten nagebootst. Een dagje uit om nooit te vergeten.

Het jaarlijkse evenement Montmartre in Sellingen mag je als kunstliefhebber niet missen. Op De Brink in Sellingen tonen vele kunstenaars hun mooiste werken.
Er zijn tevens allerlei musea in Westerwolde te bezoeken als bijvoorbeeld het MOW museum in Bellingwolde.

Zoek je een duurzaam vervoersmiddel om kunst en cultuur in Westerwolde te bezoeken? Kies dan voor een E-Chopper, Fatbike, loopbandfiets of e-kickbike van Stal Westerwolde!

Historisch Erfgoed

Duik in het verleden van Westerwolde door een bezoek te brengen aan historische bezienswaardigheden. Het klooster Ter Apel, een middeleeuws klooster dat nu dienst doet als museum, is een must-visit voor geschiedenisliefhebbers.

Ontdek ook het pittoreske Vesting Bourtange, een goed bewaard gebleven vestingstadje met smalle straatjes en historische gebouwen. Hier proef, zie en ruik je het verleden! Breng je een bezoek aan Vesting Bourtange? Dan is de Vesting Bourtange CITY ESCAPE een geweldige activiteit om de vesting te ontdekken. In deze digitale game op de smartphone speel je allerlei opdrachten en kom je van alles te weten over de geschiedenis.

Daarnaast is een bezoek aan Kamp de Beetse in Sellingen zeker de moeite waard. Dit werkverschaffings- en interneringskamp, gebouwd in 1935, heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van Westerwolde en ver daarbuiten. Een plek bomvol geschiedenis.

Een historische trekpleister is ook De Burcht in Wedde. De geschiedenis van deze bezienswaardigheid gaat terug naar 1360.

Je kan deze historische plekken bezoeken tijdens een broeztour op een e-chopper, fatbike, loopbandfiets of kickbike van Stal Westerwolde.

Horeca en restaurants in Westerwolde

Proef de lokale smaken van Westerwolde in de gezellige restaurants en eetcafés. In Vlagtwedde en omgeving vind je heerlijke eetgelegenheden als Turks specialiteiten restaurant De Sultan, Gasterij Natuurlijk Smeerling, De Weddermeerhoeve in Wedderbergen, het Boschhuis in Ter Apel, Kopje Genieten in Sellingen, Forellenvijver De Slegge in Ter Apelkanaal, Snackbar Sell’n in Sellingen, Partycentrum Rendering in Vlagtwedde en vele anderen. Ga je een activiteit ondernemen op Stal Westerwolde? Dan zijn er allerlei culinaire mogelijkheden op de eigen locatie. Denk hierbij aan een overheerlijk BBQ arrangement, zelf pizza’s maken en bakken op houtvuur, je eigen broodje hamburger samenstellen of een lekker bittergarnituur.

Zoals je kan zien is zijn er ontzettend veel activiteiten en bezienswaardigheden in Westerwolde. En er is uiteraard nog meer in Gemeente Westerwolde! Kijk hiervoor zeker op de website van Visit Groningen voor nog meer tips. 


Stal Westerwolde is hét perfecte startpunt om dit prachtige stukje Groningen te ontdekken.
Heb je vragen over onze activiteiten of wil je een reservering maken? Neem dan contact met ons op.

Graag tot BROEZENS in Westerwolde!