Paarden

Op Stal Westerwolde fokken wij jaarlijks een klein aantal springveulens. Deze zijn veelal afkomstig uit Holsteiner stam 2151 waar wij al meerdere generaties kwaliteitsvolle springpaarden uit gefokt hebben. Alle merrie’s die uit deze stam geboren worden krijgen “Danga” als achtervoegsel mee.
Wij selecteren onze paarden op springkwaliteit, type, gezondheid en instelling. Onze fokproducten zijn actief op verschillende continenten, waarvan sommigen verkocht zijn aan topruiters als Niels Bruynseels en Ulrich Kirchhoff.
Ons uitgangspunt in de fokkerij is om uit te gaan van prestatie. Een mooie auto zonder krachtige motor gaat moeilijk vooruit. Elk jaar weer proberen wij weloverwogen hengstenkeuzes te maken waarin de sport altijd op nummer één staat. 

Sommige paarden worden als veulen verkocht, andere paarden houden we aan en maken we klaar voor de sport. De eerste periode van de opleiding doen we in eigen beheer. Door de paarden zelf zadelmak- en concoursklaar maken leren we de paarden en fokkerij goed kennen, en nemen we deze informatie weer mee in toekomstige hengstenkeuzes. Als de paarden over genoeg kwaliteit beschikken worden deze uitgebracht door professionele ruiters of amazones, om zo de paarden verder op te leiden in de sport.

Heeft u interesse in één van onze paarden? Neem gerust contact met ons op. 
Benieuwd naar onze visie en onze paarden? Altijd welkom voor een bakje koffie om eens aan de keukentafel van gedachten te wisselen over de fokkerij.