WAT IS EEN E-CHOPPER?

Wat is een e-chopper?

Een E-chopper is een elektrische scooter met een stoer uiterlijk, vergelijkbaar met een traditionele chopper. Het werkt op een vergelijkbare manier als een elektrische scooter, maar met het ontwerp en de uitstraling van een stoere chopper a al Harley Davidson. Om op de E-chopper te mogen rijden hebben je een scooter- of autorijbewijs nodig. De E-chopper is begrensd op een snelheid van 25 km per uur en een helm is verplicht.

In deze blog vertellen we je meer over de e-chopper en hoe een e-chopper werkt.

Elektrische aandrijving: In plaats van een verbrandingsmotor zoals bij traditionele choppers, heeft een E-chopper een elektromotor die wordt gevoed door elektriciteit. Deze motor levert direct vermogen aan het achterwiel. Doordat de e-chopper begrensd is op 25 km per uur zijn alle fietspaden toegankelijk. Heerlijk stil genieten van de natuur om je heen!

Accu: De E-chopper wordt aangedreven door een oplaadbare lithium-ion accu. Deze accu levert de benodigde elektriciteit aan de motor. De capaciteit van de accu bepaalt de actieradius van de chopper. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan je 40-50 km met de e-chopper rijden op een volle accu.

Bedieningselementen: Een E-chopper heeft gebruikelijke bedieningselementen, zoals een gashendel aan het stuur en remmen (handremmen, vergelijkbaar met fietsremmen) aan beide zijden van het stuur. Onze modellen hebben ook achteruitkijkspiegels, een toeter, verlichting en een display voor snelheidsinformatie en accustatus. Voordat je vertrekt op de E-chopper voor een broeztour door Westerwolde krijg je altijd een duidelijke uitleg over hoe de e-chopper werkt.

Starten en stoppen: Om de E-chopper te starten, zet je de contactsleutel in het contactslot en zet je de e-chopper aan. Vervolgens geef je voorzichtig gas met de gashendel om in beweging te komen. Om te stoppen, laat je de gashendel los en knijp je de remhendels in om geleidelijk af te remmen. De E-chopper is dus vrij eenvoudig te besturen. Starten en broez’n!

Snelheid en remmen: Je regelt de snelheid door de gashendel van de E-chopper naar je toe te draaien of los te laten. Hoe verder je de gashendel opent, hoe sneller je gaat. Een E-chopper wil behoorlijk snel optrekken. Het afremmen gebeurt door de gashendel los te laten en de remhendels in te knijpen. De E-chopper staat dan vrij snel stil.

Opladen: Voor elke rit laden wij de accu van de E-chopper helemaal op. Je kan dus met een gerust hart op pad voor een broeztour op de E-chopper door het mooie Westerwolde.

Kortom, een E-chopper biedt een milieuvriendelijke en gemakkelijke manier van vervoer, met het karakteristieke uiterlijk van een stoere chopper. De E-chopper is makkelijk te bedienen en daardoor voor jong en oud een perfect vervoermiddel om Westerwolde te ontdekken! De E-chopper is ook met kinderzitje beschikbaar.

Heb je vragen over de E-chopper? Neem gerust 
contact met ons op!

E-Chopper huren Groningen