E-Chopper routes Groningen

E-Chopper routes Groningen

In Groningen heb je prachtige routes om met een E-Chopper op verkenning te gaan. Een E-Chopper is een elektrische scooter, is fluisterstil en brengt je op de mooiste plekjes van Groningen. In deze blog vind je verschillende E-Chopper routes in Groningen. Deze routes nemen je mee langs diverse bezienswaardigheden in Westerwolde. Onderweg kom je langs gezellige terrasjes, historische gebouwen en prachtige natuur. Tijdens een groepsuitje, bedrijfsfeest, familiedag of teamuitje is het heerlijk vertoeven in Westerwolde!

E-Chopper route Smeerling / Vesting Bourtange

Wellicht één van de bekendste plekken in Groningen is het eeuwenoude Vesting Bourtange. Jaarlijks komen er meer dan 100.000 bezoekers naar Bourtange. En dat is niet voor niets. Je waant je hier terug in de tijd. De E-Chopper route loopt dwars door dit Vestingstadje. Geef je ogen de kost in deze rijke omgeving en bezoek een gezellig terrasje op het Marktplein voor een hapje en een drankje. Hiervoor kan je terecht bij ’t Oal Kroegie en ’s Landshuys.

Tijdens deze E-Chopper route door Groningen kom je ook langs beschermd dorpsgezicht Smeerling. Je vindt hier acht, prachtige monumentale boerderijen midden in het stroomgebied van de rivier De Ruiten Aa. Bij Gasterij Natuurlijk Smeerling kan je op een geweldige locatie heerlijk vertoeven op het terras. Vlak voor Smeerling kom je door ’t Metbroekbos. Dit zijn oerbossen van de provincie Groningen van meer dan 200 jaar oud.

Tijdens deze E-Chopper route door Groningen rij je meerdere keren langs de rivier De Ruiten Aa. Dit is de slagader van Westerwolde en loopt dwars door het hele gebied. Doordat deze rivier hersteld is naar haar oorspronkelijke staat is de rivier omgeven door een rijk dierenleven en prachtige natuur.

E-Chopper route Sellingen

Hou je van bossen, een afwisselend landschap en wil je je laten onderdompelen in rust en ruimte? Dan is de E-Chopper route in Groningen richting Sellingen en omgeving een echte aanrader! Ook hier kom je meerdere keren oog in oog te staan met de meanderende rivier De Ruiten Aa. Deze rivier is toch wel één van de parels van Westerwolde. Omgeven in prachtige natuur vind je hier nog échte stilte.

Tijdens deze E-Chopper route rij je dwars door De Sellinger Bossen. Naast De Sellinger Bossen kan je even stoppen bij Kopje Genieten voor een lekker kopje koffie of thee en een heerlijk gebakje. Zeker de moeite waard is een korte stop bij Het Theater van de Natuur. Vanaf deze plek kan je genieten van een adembenemend uitzicht over De Ruiten Aa en de omgeving.

Deze E-Chopper tour neemt je ook mee door natuurgebied Ter Borg. Dit is het oudste heideveld van Groningen wat nog bewaard is gebleven. Al rijdend door dit gebied kan het zo maar zijn dat je een Schotse Hooglander tegen komt. Je voelt je één met de natuur! Via recreatieplas De Sellingerbeetse kan je een hapje en drankje gaan doen bij Forellenvijver De Slegge. Het is daar heerlijk vertoeven op het terras!

E-Chopper route Ter Apel

Ooit gehoord van het Museum Klooster in Ter Apel? Een cultuurhistorische parel; voormalig kruisherenklooster Domus Novae Lucis, uit 1465. Het enige nog bestaande middeleeuwse plattelandsklooster in de provincie Groningen. Een prachtige bezienswaardigheid tijdens een E-Chopper tour in Groningen. Dit UNESCO ‘top 100’ monument is omringd door eeuwenoude bossen en is zeker een bezoek waard! Via Stal Westerwolde krijg je korting op de toegangsprijs. Naast Museum Klooster Ter Apel vind je Hotel Boschhuis. Hier kan je terecht voor een hapje of een drankje.

Groningen heeft prachtige E-Chopper routes voor een onvergetelijk teamuitje, familiedag, vriendenuitje, personeelsfeest of anders. Een E-Chopper tour is te combineren met allerlei spel activiteiten en vergader– en horeca arrangementen. Wil je graag meer informatie of wil je reserveren?
Neem dan contact met ons op!

E-Chopper routes Groningen