Routes

Welke BROEZroute kies jij?

Startpunt

We hebben een aantal routes samengesteld die je meenemen langs de mooiste plekjes in Westerwolde. De routes starten vanuit buurtschap “Over de dijk”, gelegen in Vlagtwedde (Zuid-Oost Groningen) in het eeuwenoude gebied Westerwolde. Door de verscheidenheid in landschappen is er voor ieder wat wils. 

Fantastische landschappen

Akkers, hooilanden, houtwallen, heidevelden, idyllische vennetjes, kabbelende beekjes, eindeloze vergezichten en eeuwenoude bossen wisselen elkaar af.
De vele buurtschappen, boerderijen en natuur ademen de sfeer van weleer.

Doordat de E-Chopper, loopbandfiets en FATbike toegankelijk zijn voor alle fietspaden in de regio brengt het je bij de pareltjes van Westerwolde. 

Historische bezienswaardigheden

Naast de geweldige natuur staat dit gebied bekend om haar historische gebouwen. Denk hierbij aan “De Burcht” in Wedde, het eeuwenoude klooster in Ter Apel en uiteraard mag de beroemde “Vesting Bourtange” hierin niet ontbreken. Allemaal met een eeuwenoude historie en die een grote betekenis hebben gespeeld in de geschiedenis van Nederland. 

GPS routebegeleiding

We hebben onze eigen routes samengesteld middels een speciale app.
Deze app is vooraf te downloaden op de telefoon.
Wij sturen je bij aankomst de route per Whatsapp. Je plaatst de telefoon in de telefoonhouder op het voertuig en het broez’n kan beginnen! Een opgeladen telefoon is aan te bevelen. 

Parels van de regio

De routes nemen je mee langs diverse parels van de regio:

Speciaal verzoek? Er is van alles mogelijk!

E-Chopper routes Groningen

Fotogallerij BROEZtochten