Gebied

Buurtschap "Over de dijk"

Buurtschap “Over de dijk”, gelegen in Vlagtwedde (Zuid-Oost Groningen) in het eeuwenoude gebied Westerwolde. Een gebied met een intiem, rustiek landschap. Daar waar rust, ruimte en gemoedelijkheid nog heel gewoon is. Daar waar akkers, hooilanden, houtwallen, heide, vennetjes, beekjes en vele hectares bos elkaar afwisselen.

Verscheidenheid

Door de verscheidenheid in landschappen is er voor ieder wat wils. Van wandelen door “De Sellinger bossen”, fietsen door het natuurgebied in het mooie “Smeerling” tot te paard in galop door bos en over heide, elke natuurliefhebber komt tot zijn recht.

De vele buurtschappen, boerderijen en natuur ademen de sfeer van weleer. Wandelen over heide, fietsen langs een beekje om vervolgens even uit te rusten bij een idyllisch vennetje. Tot rust komen in optima forma, en dat in eigen land! Na een dag fietsen, wandelen of uitrusten is het culinair genieten in één van de restaurantjes in de regio. Onder het menu “Foto’s omgeving” geven wij u een visuele rondleiding door enkele bekende natuurgebieden in de regio.

Burcht & Klooster

Naast deze geweldige natuur staat Westerwolde bekend om haar historische gebouwen. Denk hierbij aan “De Burcht” te Wedde, “Het Klooster” in Ter Apel en uiteraard kan de beroemde “Vesting Bourtange” hier niet in ontbreken, op slechts 5 minuten van Stal Westerwolde. Allemaal met een eeuwenoude historie en die een grote betekenis hebben gespeeld in de geschiedenis van Nederland.

Onder het kopje “Bezienswaardigheden” kunt u hier meer informatie over vinden.

Bij een warme zomerdag..

Bij een warme zomerdag is het goed vertoeven bij zwemplas “De Sellingerbeetse” in Sellingen of zwemplas “Weddermeer” in Wedderbergen. Gaat u liever naar een openlucht zwembad voor de glijbaan en een bommetje vanaf de duikplank? Dan is openlucht zwembad “De Barkhoorn” in Sellingen een aanrader!

Door het jaar heen zijn er diverse activiteiten op verschillende plekken in de regio. Ook hiervoor verwijzen wij u graag naar “Bezienswaardigheden”.

Laat u verrassen door het mooie Westerwolde, u bent van harte welkom!